BB väska – en komplett packlista till mamma, bebis och pappa

BB väska – en komplett packlista till mamma, bebis och pappa

BB väska
Onlyhandmade

BB väska eller förlossningsväska som det också kallas för. Det en väska med saker som du packar innan bebisen kommer och tar med dig till sjukhuset när det väl är dags för förlossning. Räkna för säkerhets skull med att du inte kommer hem på samma dag, så packa gärna lite extra saker för 3 heldagar.

Att föda ett barn är något alldeles speciellt och just därför har vi satt upp en checklista för BB väska för baby, mamma men även pappa. Vi rekommenderar även väskorna och tar hänsyn till vinter-, höst eller sommarbebis. Nedan hittar du information om när du ska packa din BB väska, samt vad som gäller vid kejsarsnitt och om du väljer att amma eller inte.  Sist men inte minst saker som är bra att ha men kanske inte ett måste i en BB väska. Ta del av en komplett packlista. Inlägget innehåller annonslänkar för Åhlens, Meds, Bonti, BabyV & Lindex.

BB väska mamma

BB väska för mamma, då det är du som blir mamma ska du packa med saker du mår bra av. Här nedan hittar du en checklista med motiveringen med saker som vi verkligen anser är bra att ha med.

 • Förlossningsbrev – skriv gärna klart det i god tid, de flesta föder barn mellan vecka 37+0 och 41+6. Förlossningsbrev är såklart frivilligt men har du särskilda önskemål är det bra att skriva ner de, brevet ska du lämna till personalen på förlossningen.
 • ID handling och plånbok – ID handling i from av pass, körkort eller ID kort för att stärka din identitet. Plånbok är bra att ha ifall du skulle vilja köpa någonting under tiden du är på BB, till exempel från kiosken.

Checklista

 • Amningskudde – har du valt att amma är det verkligen skönt att ta med din egen amningskudde som du kan använda på BB från första början.

amningskudde

Hos BabyV hittar du ett brett, snyggt och genomtänkt urval med amningskuddar till marknadens bästa priser.

leksaker online - BabyV
Leveranstid 1-2 arbetsdagar
Fri frakt Från 499 kr
Öppet köp Ja - 365 dagar
Fria returner Nej
Prisgaranti Ja
Öppet köp i 365 dagar
Prismatchning
Fri frakt över 499.-
Förlossningsgaranti

 

 • Tofflor – verkligen bra att ha då du kommer röra dig runt på BB och tofflor är bekväma att ta på och av. Glömmer du tofflor finns skoskydd tillgänglig. Superfina och bekväma tofflor hittar du hos Åhlens.
Åhlens - leksaker online
Leveranstid 2-5 arbetsdagar
Fri frakt Ja
Öppet köp Ja - 60 dagar
Fria returner Ja - till varuhus
Prisgaranti Nej
Brett urval för alla
Kvalitetsvarumärken
Fri frakt
Snabb leverans

 

 • Laddare till telefonen – förlossning kan ta tid och därför är det toppenbra om du har med telefonladdare i din BB väska. Packa med en extra laddare då slipper du leta runt i sista minuten. Även padda eller laptop kan vara fördelaktigt ifall det tar tid och du gillar att titta på film eller serier. Eller hörlurar om du vill lyssna på mysig eller en ljudbok.
 • Sköna kläder – och nu menar vi verkligen sköna kläder som inte sitter tight runt magen. Och pyjamas som du lätt kan amma med. En härlig kofta att dra på om det behövs är också plus på kanten. Lindex MOM kollektion kan vi verkligen tipsa om. Sköna, fina och mjuka kläder.
Lindex - butiker vi samarbetar med
Leveranstid 2-4 arbetsdagar
Fri frakt För köp över 249 kr
Öppet köp Ja - 60 dagar
Fria returner Nej, mot avgift på 39 kr
Prisgaranti Nej
MOM kollektion
Kundklubb
Brett urval med babykläder
Hållbarhetslöfte

 

 • Favorit snacks, godis och dricka

Hygienartiklar utan parfym

 • Hygienartiklar, gärna parfymfritt. Vi kan verkligen rekommendera märket ACO. hygienartiklar BB väska

Hos MEDS får du riktigt bra priser och snabba leveranser. Tips – då toapapper på BB är hård och känns inte så skönt när du är nyförlöst. Ta gärna med ett paket med mjukt och härligt papper.

 • Amnings BH, bröstvårtskräm och amningsnapp – är du förstföderska och har bestämt dig för att amma vill vi verkligen tipsa om amningsnapp och amnings BH för att göra livet bekvämare för dig. Dina bröst kommer vara ömma och därför är det bra att ha med allt som kan underlätta.
babyprodukter - MEDS
Leveranstid 1-2 arbetsdagar
Fri frakt Från 99 kr
Öppet köp Ja - 14 dagar
Fria returner Nej
Prisgaranti Nej
Snabba leveranser
Fri frakt för köp över 99.-
Brett urval med babyprodukter

 

BB väska

BB väska bebis

Här kommer en checklista för BB väska till din bebis, alltså bra babyprodukter att ha med till förlossningen.

 • 3 stycken omlott body – omlott body är mycket fördelaktiga, men varför du kanske undrar. Jo, för att nyfödda bebisar är super mjuka och det är enklast att slippa dra på kläder över huvuden. Huvud hos bebisar är också relativt stort jämfört med resterande kroppen. Superfina omlott bodys hittar du till exempel hos Åhlens, Lindex eller Polarn.oPyret. Tips – nyfödda barn har oftast strl 50.

BB väska - babykläder

 

Polarn o. Pyret - leksaksbutiker vi samarbetar med
Leveranstid 1-4 arbetsdagar
Fri frakt För köp över 299.-
Öppet köp Ja - 14 dagar
Fria returner Nej, mot avgift på 45 kr
Prisgaranti Nej
100 % hållbarhetsmärkt bomull
Hög kvalité
Hållbarhetslöfte

                                                                                                 
Lindex - butiker vi samarbetar med
Leveranstid 2-4 arbetsdagar
Fri frakt För köp över 249 kr
Öppet köp Ja - 60 dagar
Fria returner Nej, mot avgift på 39 kr
Prisgaranti Nej
MOM kollektion
Kundklubb
Brett urval med babykläder
Hållbarhetslöfte

 

 

 • 2 par byxor
 • Pyjamas och blixtlås – du kommer byta många blöjor och ofta, redan när ni är på BB. För att göra livet lite enklare välj gärna pyjamas med ett blixtlås, då slipper du leta rätt på knapparna under natten när du är trött. Med pyjamas med blixtlås går det smidigare och fortare. Låter kanske som trams men du kommer att tacka oss sen.

BB väska- pyjamas

 • Mössa – otroligt charmiga babymössor hittar du hos Lindex eller Polarn.oPyret.
 • Babyfilt – välj en med lite högre kvalité. Filten kommer din baby ha under längre tid. Är det en sommarbebis då rekommenderar vi en stickad filt, blir det en vinter eller höst bebis välj en varmare sådan.
 • Napp till nyfödda
 • Babyskydd om du tänker åka bil hem

BB väska - babyskydd

BB väska pappa

När det kommer till BB väska till den blivande pappa då är det viktigt att komma ihåg att det är bara mammor som får mat av sjukhuset. Så extra snacks, dricka och bekväma kläder. Till exempel en tröja med blixtlås så att du enkelt kan hålla din bebis hud mot hud. Och såklart plånbok och ID handling.

Vinter-, höst eller sommarbebis

Födds din baby under sen höst, vinter eller tidig vår då behöver du ha med en overall med vantar och en varm mössa. Under varmare höst eller vår klarar du dig med en varm och gosig babyfilt.

När ska man packa bb väska

Så till den klassiska frågan – när ska du packa din BB väska? Då de flesta föder mellan vecka 37+0 tills 41+6 då tipsar vi om att börja packa din BB väska under vecka 34. Du kanske inser att vissa saker behöver du köpa till eller beställa online, det kan ta tid och därför är det bra idé att börja packa under vecka 34. Väntar du tvillingar då ännu tidigare, förslagsvis vecka 30.

Vid kejsarsnitt

Vid kejsarsnitt är det bra om du tar med trosor med extra hög kant. En vattenflaska som du placerar nära sängen. Du kommer ha svårt att resa upp dig och därför är det bra att ha en flaska vid sängen som du når. Amningskudde är också en babyprodukt som vi verkligen rekommenderar, ger bra stöd och du kan amma bekvämt. Sist men inte minst – snacks med fiber, till exempel Clean Eating produkter från MEDS som innehåller mycket fiber. Det hjälper att få ingång din mage.

Väljer du att inte amma

Väljer du att inte amma då är det bra att ta med en nappflaska som är för nyfödda, till exempel Dr. Brown nappflaska – minskar risken för magknip kolik-artade besvär.

En napp för nyfödda, till exempel från märket MAM eller Essaka. Samt modersmjölkersättning – märket Semp är väldigt populär. Köp färdigblandning med till BB, i hemmet kan du sen använda pulver. Vi vill även tipsa om BabyBrezza som är mjölk ersättningsmaskin. Klicka på länken nedan för all läsa mer.

BB väska bebis

 

BabyBrezza
Pris 2995
Fri frakt Ja
Delbetalning Ja
Leveranstid 1-2 arbetsdagar
Tystare, snabbare och smartare
Tre olika temperaturer
Prisgaranti
Färdig välling eller mjölkersättning på några sekunder

 

Packlista

Skapa gärna en packlista med saker du redan har och saker du behöver komplettera med. På det sättet kan du skapa ordning och reda i din BB väska. Det kan också vara bra att skapa två olika väskor, en till bebis och en till de blivande föräldrarna.

Perfekta BB väskor

Har du redan en weekendbag kan du såklart använda den. Men en sköt-väska fungerar utmärkt även som BB väska. Då du förmodligen tänker på att köpa en sköt-väska eller kanske redan gjort det kan du lika gärna använda den redan som förlossningsväska till BB.

Fina och praktiska handväskor som funkar även som en BB väska hittar du hos Lovén design.

Skötväska

Bra att ha hemma under första tiden

 • Blöjor – till exempel från Libero eller Pampers
 • Våtservetter
 • Pysventil
 • Nattbindor till dig själv
 • Barsjal eller bärsele – till exempel från BabyV – brett urval till kanonbra priser
 • Babysitter till exempel från BabyBjörn

 

Babybjörn babysitter Balance Soft
Pris Från 1995
Fri frakt Ja
Delbetalning Ja
Leveranstid 1-2 arbetsdagar
13 olika färger

 

NG Baby myspöl
Pris Från 1495
Fri frakt Ja
Delbetalning Ja
Leveranstid 1-2 arbetsdagar
Två storlekar 100 eller 120 cm
Välj mellan bomull eller linne
Många olika färger
Prismatchning

 

 • Nagelsax-kit för bebisar
 • Om du flaskmatar – babybrezza
 • Barnvagn – brett urval med barnvagnar till Sveriges bästa priser hittar du hos Bonti. Prisgaranti på alla deras barnvagnar!
Leksaks butiker vi samarbetar med - Bonti
Leveranstid 1-2 arbetsdagar
Fri frakt För köp över 499 kr
Öppet köp Ja - 30 dagar
Fria returner Nej
Prisgaranti Ja
Prisgaranti
Snabba leveranser
Personlig rådgivning
Förlossningsgaranti

 

 • Babygym
 • Locobase kräm för bebisar från MEDS

BB väska mamma

 

Tips på vidare läsning:

Unika och annorlunda doppresenter

 

Vanliga frågor

När ska jag packa min BB väska?
Då de flesta föder barn mellan vecka 37+0 och 41+6 då vore det rimligt att börja packa din BB väska ungefär under vecka 34.
Vilka saker borde man ha hemma under första tiden?
Här kommer en lista med saker som är bra att ha hemma: Blöjor, våtservetter, pysventil, babynest, nagelsax-kit för bebisar, locobase kräm, nattbindor till dig själv, bärsjal eller bärsele och babysitter.

Senaste inläggen

Casino AI revolutionerar hemmets inredningstrender

juli 10, 2024

Den senaste teknologiska utvecklingen inom artificiell intelligens (AI) har tagit världen med storm. Nu har denna innovation även nått hemmet,… Läs mer

Säkra bankalternativ på svenska iGaming-webbplatser

juni 27, 2024

När du väljer en betalningsmetod för att finansiera ditt konto på Sveriges bästa onlinekasinon har du en rad säkra och… Läs mer

Köksredskap och köksutrustning för dig som gillar att laga mat

juni 27, 2024

Kanske det är så att du redan har alla de grundläggande köksredskapen och köksutrustningen som knivar, skärbrädor, kastruller, stekpannor, slevar… Läs mer

Hur börjar man spela på onlinekasinon i Sverige?

juni 27, 2024

Sverige har ett blomstrande onlinekasinolandskap som erbjuder bekvämlighet och variation för spelare över hela landet. Att komma igång är enkelt… Läs mer

De Bästa Utländska Casinona för Svenska Spelare

juni 27, 2024

Sverige erbjuder ett brett urval av utmärkta utländska onlinecasinon skräddarsydda specifikt för lokala spelare. Med hundratals alternativ att välja mellan… Läs mer

Skapa ditt drömhem med LED belysning

juni 17, 2024

Något som kan göra en stor skillnad både för estetiken och funktionaliteten är att du ser till att inreda ditt… Läs mer