Hussäng för barn

Hussäng för barn - en drömsäng som barn verkligen älskar. Här kan du jämföra olika hussängar som finns på marknaden i Sverige, samt priser från olika svenska butiker. Jämför både priser, design och utbud. Hitta din hussäng för barn till det bästa priset hos oss. Alla hussängar som du hittar hos oss på onlyhandmade.se är testade, stabila och säkra för ditt barn.

🏆 Populärast
Pris 3157 SEK
Fri frakt Ja
Delbetalning Ja
Leveranstid 3-7 arbetsdagar
Två förvaringslådor medföljer

Prisvärd
Homestyle4u vit hussäng 80x160
Pris 1781 SEK
Fri frakt Ja
Delbetalning Ja
Leveranstid 3 - 7 arbetsdagar
Ribbotten av trä
Max-last 120 kg
Enkel att montera
Snabb leverans

VidaXl 70x140 hussäng
Pris 1735 SEK
Fri frakt Ja
Delbetalning Ja
Leveranstid 7-14 arbetsdagar
Prisvärd
Stödjande ribbotten
Stadig och stabil

Vipac 90x200 hussäng med tak och staket
Pris 9209 SEK
Fri frakt Ja
Delbetalning Ja
Leveranstid 6-11 arbetsdagar
Snabb leverans
Snygg design
Stabil konstruktion

hussäng i massivt trä
Pris Från 2275 SEK
Fri frakt Ja
Delbetalning Ja
Leveranstid 7-14 arbetsdagar
Finns i flera färger - vit, blå, trä-färgad
Finns i flera storlekar - 70x140 – 80x160 – 90x200 

För syskon
Dubbel hussäng
Pris 9 999 - 10 499 SEK
Fri frakt Ja
Delbetalning Ja
Leveranstid 2 - 5 veckor

Benlemi vit hussäng - 120x200 med staket
Pris 7910 SEK
Fri frakt Ja
Delbetalning Ja
Leveranstid 3-6 veckor
Finns i flera färger - välj mellan vit, grå eller trä
Max-last 150 kg
Solit trä

Vad är en hussäng för barn?

En hussäng är en säng som är tillverkad för barn och sängens tak är rektangulär. Vilket liknar ett hustak. En hussäng kan du hitta i olika storlekar, färger och modeller – till exempel med eller utan förvaring eller staket. I vissa fall ingår även madrassen, men oftast får du köpa madrassen separat. Se specifikationen under varje säng.

Fakta om hussängar:

  1. En hussäng har ett tak som liknar till ett hustak – ofta triangulärt
  2. En hussäng kan komma i olika storlekar. De mest förekommande storlekarna i Sverige är 120×200, 90×200 eller 80×160
  3. Hussängarna kan du köpa med eller utan förvaringslåda under sängen
  4. Vissa modeller finns även med eller utan staket
  5. Priset varierar beroende på modell men på marknaden i Sverige finns ett utbud för ca 1200 – 10 000 kr
  6. De vanligaste färgerna på hussängarna är grå, vit eller naturell träfärg

Hussängarna har blivit väldigt populära under senaste åren och passar som handen i handsken i det skandinaviska barnrummet. Hos oss kan du jämföra olika modeller och storlekar, dessutom kan du jämföra olika butiker som har det bästa urvalet och erbjudandet på marknaden.

Hussäng barnrum – för mysigare sovstunder

En hussäng i barnrummet ger verkligen en ombonad känsla. Dessutom är hussängen otroligt snygg och stilig i ett barnrum. Sängen bjuder på mysiga sovstunder där ditt barn sover gott och bekvämt i sitt alldeles egna hus i form av en säng. Hos oss hittar du ett brett sortiment av sängar som utgör såväl en sovplats som en lekplats. Sängens grundidé baseras på montessoripedagogiken.

Att ha en hussäng i barnrummet ger oändligt med lekmöjligheter – en fantastisk barnmöbler helt enkelt.. Att använda hussäng som en lekplats går alldeles utmärkt. Enda tipset är att använda ett sängöverkast på sängen under dagtid när barnet leker. På det sättet undviker du leksakssamlingar från golvet som hamnar direkt i sängen och mellan lakanen. Använd hussängen på dagtid som till exempel en butik, båt eller buss. Den här typen av säng utgör verkligen ett kreativt inslag i vilket barnrum som helst.

Hussäng för barn inspiration

Letar du efter inspiration till din hussäng? Vi rekommenderar starkt att du köper en hussäng som är testad och säkrad och har en CE markering. När det kommer till att dekorera sängen kan du hitta härliga tips här nedan:

En perfekt säng för såväl tjejer som pojkar

En hussäng är en perfekt säng för både pojkar och flickor. Det finns ett brett utbud med olika design och färgval där du garanterat hittar en säng som passar just ditt barn. Och ärligt – vilket barn vill inte sova i en alldeles egen hussäng.

Vi har olika färger, allt från naturell trä-färg till grått och vitt. Dessutom en mängd olika modeller, såsom med eller utan förvaringslåda eller med eller utan staket vid sängens kant. Även utseendet varierar mycket, vissa utföranden är mer maskulina och kraftigare. Andra är mer lätta och luftiga i utseendet. Hitta en perfekt säng för både pojkar och flickor hos oss. Du kan alltid betala tryggt och enkelt med Klarna – få först och betala sen.

En hussäng för barn behöver dock inte bara tjäna som sovplats. Du kan även ge dina barn en fantastisk hussäng som lekplats. Häng över vackra tyger över sängens tak och skapa en koja att leka i. Det blir det perfekta gömstället och den perfekta myshörnan när det är dags för sagostund.

En stilren barnsäng

Varje barnsäng  är unik och handgjord med kärlek. Dess material av trä gör att sängen blir tålig och slitstark. Sängen är gjord av furu och målad med ekologisk och barnsäker färg utan skadliga kemikalier. Vid köp av en hussäng ingår alla delar förutom en ribbad sängbotten och madrass.

En förtrollande fin barnsäng är en säng som alla syskon kan sova i och när de har växt ut den kan den ärvas av kusinerna. Varje säng har ett fint dekorativt staket runt om madrassen så att inget barn behöver oroa sig för att ramla ner under natten. Höjden på sängramen är 20 centimeter medan höjden på skyddskanten är 17 centimeter. Du kan själv bestämma om du vill köpa med en skyddskant eller inte. Den kan när som helst monteras av. Själva sängen är enkel att montera och det tar endast cirka 30 minuter.

hussäng

Välj en hussäng med förvaring eller utan

Har du ett litet barnrum då är en hussäng med förvaring är riktig räddare. Förvaringen under sängen rymmer mycket och där kan du förvara till exempel leksaker, gosedjur eller kläder. Lådan som du placerar under sängen har hjul under så att du enkelt kan rulla ut den. Har du ett stort barnrum och gott med förvaring då klarar du dig utan en förvaringslåda.

Hussäng-med-förvaring