Leksakskök för barn

Leksakskök för barn och barnrummet är verkligen en fantastisk leksak att investera i. Små barn lär sig bäst genom att härma vad vuxna gör. Då matlagning är en vardaglig syssla i hemmet blir ett leksakskök en välanvänd leksak som verkligen uppskattas av familjens minstingar. Bli en riktig mini mästerkock och låt ditt barn baka kakor och laga favorit-maträtterna på en barnspis. Hos oss hittar du ett brett urval med noggrant utvalda barnkök i trä eller plast. Välj med eller utan kylskåp, diskho, vattenkran eller förvaring.

Prisvärd
🏆 Populärast
Pris 1095 SEK
Fri frakt Ja
Delbetalning Ja
Leveranstid 1-2 arbetsdagar
Tillbehör ingår
Griffeltavla ingår

Lil Friends Play leksakskök
Pris 1839 SEK
Fri frakt Ja
Delbetalning Ja
Leveranstid 4-7 arbetsdagar
Perfekt för flerbarnsfamiljer
Rekommenderad ålder 3+

Sebra leksakskök
Pris 1395 SEK
Fri frakt Ja
Delbetalning Ja
Leveranstid 1-2 arbetsdagar
Välj mellan grå eller rosa
Rekommenderad ålder 2+
Stabil konstruktion

Flex toys leksakskök
Pris 1780 SEK
Fri frakt Ja
Delbetalning Ja
Leveranstid 2-4 arbetsdagar
Stark konstruktion

Tidlo leksakskök
Pris 1079 SEK
Fri frakt Ja
Delbetalning Ja
Leveranstid 3-9 arbetsdagar
Prisvärt
Tillbehör medföljer
Välj mellan blå eller rosa

Kids Concept leksakskök
Pris 1499 SEK
Fri frakt Ja
Delbetalning Ja
Leveranstid 1-3 arbetsdagar
Många tillbehör ingår
Välj mellan grön eller vit

Välj ett leksakskök i trä

Ett leksakskök i trä är mycket fördelaktigt om du vill ha ett kök inomhus. För det första ser leksakskök i trä mycket snyggare ut än ett plastkök och för det andra håller det betydligt längre. Ett träkök för barn kan du hitta i flertal olika färger och utseenden, ett brett urval att välja mellan helt enkelt. Har du flera barn så rekommenderar vi att du köper ett större kök så att alla får plats, förslagsvis även med ett kylskåp.

Leksakskök i plast

Leksakskök i plast passar utmärkt för användning utomhus men såklart även inne om så önskas. När det kommer till leksakskök i plast så är urvalet på marknaden något mer begränsad. Det bästa utbudet hittar du hos Biltema och Lekia. Ibland säljer även Lidl leksakskök i plast. Färgerna är oftast starka som gör att ett plastkök kan bli svårare att anpassa med en skandinavisk inredningen.

Leksakskök från kända märken – Stoy, Brio, Ikea, Micki, Miele

Det finns många fördelar med att investera i ett leksakskök från just välkända märken. Hos oss kan du hitta ett kök från mängder av olika märken, bland annat Story, Brio och Micki. Ikea leksakskök kan du endast köpa hos Ikea eller begagnat på Blocket eller liknande sidor. För det första är ett leksakskök från rendan kända ofta högkvalitativa. De vet vad dom sysslar med och  produktionsprocessen är säkrad. Därför är det sällan svårt att ersätta någon del som saknas och liknande. För det andra är priserna rimliga då de tillverkas i större mängder.

Kreativa lekar med ett barnkök

Ett leksakskök bjuder på kreativa lekar där ditt barn utvecklas och samtidigt har kul. Bli nästa mini mäster-kock och laga alla favoriträtter. Bjud familjen på fika och baka med kompisarna. Varför inte använda barnköket som café och bjuda in gäster. Oändligt många möjligheter för lek och skoj.

Tillbehör till ett kök för barn

I vissa kök ingår inte tillbehör. I fall tillbehören saknas rekommenderar vi att du kompletterar ditt barnkök med roliga leksaker. Såsom kastruller, leksaksgrönsaker, knivar och gafflar i trä, koppar, samt en mixer eller tekanna. Det är små detaljer men ger definitivt ett extra lyft till ett kök för barn.

Barnspisar

Istället för ett barnkök har du möjlighet att köpa endast en barnspis. Kan vara en toppenbra lösning för ett mindre barnrum. En barnspis kommer ofta med en spisplatta och knappar och kanske även lite förvaring under spisen. Hos oss på onlyhandmade.se hittar du ett brett urval med barnspisar.

Montessori leksak

Ett leksakskök kan även vara en montessori-leksak. En montessori-leksak innebär att du som förälder skapar en miljö för inlärande. Du kan förslagsvis ge tips till barnet att potatisen ska kokas innan servering eller tvätta händerna är ett måste innan mat ska lagas då du inte vill ha bakterier i maten. Barn älskar att härma det föräldrarna gör och ett leksakskök ger verkligen goda möjligheter till det. Är ditt barn väldigt intresserad av matlagning rekommenderar vi att du även kikar på våra hjälpa till pallar för barn från 1 år.

Mått, material och färg

Ett barnkök kan du hitta i alla möjliga färger såsom rosa, grå, vit grön eller blå. När det kommer till mått så varierar det mycket. De minsta barnköken på marknaden är ungefär 58 cm i längd, 38 i bredd och 50 i höjd från märket Sebra. De större är däremot ungefär 88 cm i höjd,  110 cm i bredd – till exempel barnkök från Kidkraft. Barn älskar färglada lösningar, så vill du skapa ett montessori-inspirerat rum så rekommenderar vi att du väljer ett färgglatt barnkök för barnrummet. Hos oss hittar du till exempel allt från pastell och lugna toner till en helt rosa leksakskök.

leksakskök