Sovorm för barn

Att ha en sovorm i sängen är både mysigt och medför extra stöd till kroppen medan du sover. En sovorm passar både till baby, barn och vuxen. Hos oss hittar du ett brett urval med sovormar i olika storlekar, priser och mönster. Allt från flätade till djur som räv, hund, katt och krokodil. Du kan till exempel placera den i spjälsängen, då fungerar ormen även som ett spjälsängs-skydd. Att använda en sovorm i sängen för din baby har många fördelar - den ger en ombonad och trygg känsla. Din baby sover bättre och kommer till ro enklare.

🏆 Populärast
Pris 787 SEK
Fri frakt Ja
Delbetalning Ja
Leveranstid 5-10 arbetsdagar
3,5 m lång
Finns i 6 olika färger
Tål maskintvätt

sebra sovorm croco
Pris Från 795 SEK
Fri frakt Ja
Delbetalning Ja
Leveranstid 1-2 arbetsdagar
Tillverkad av 100% ekologiskt bomull
Tål maskintvätt
Många olika färger

Bäst i test
NG Baby sovorm
Pris 599 SEK
Fri frakt Nej - 49 kr
Delbetalning Ja
Leveranstid 4-7 arbetsdagar
Fyllning med styrolitkulor
240 cm i längd
Välj mellan grå eller guld mönster

Sovorm Roommate
Pris 849 SEK
Fri frakt Ja
Delbetalning Ja
Leveranstid 1-3 arbetsdagar
Tillverkade av högkvalitativa material
Välj mellan drake, häst eller hund
Tål maskintvätt

vinter&bloom sovorm
Pris 499 SEK
Fri frakt Ja
Delbetalning Ja
Leveranstid 1-2 arbetsdagar
Tre olika färger
180 cm lång
Tål maskintvätt

tvådelad flätad sovrom
Pris 804 SEK
Fri frakt Ja
Delbetalning Ja
Leveranstid 5-10 arbetsdagar
3,5 m lång
Finns i 6 olika färger
Tål maskintvätt

Sovorm till bebis och spjälsäng

En sovorm till din bebis kan du placera till exempel i spjälsängen, vaggan eller vagnen. Vi har brett urval med ormar i olika storlekar och tjocklekar. Under varje produkt står det om ormen har spjälsängs anpassad. Genom att använda ett sovdjur i spjälsängen minskar du möjligheten att ditt barns händer och fötter hamnar mellan spjälorna.

Sovorm eller sovdjur

Det finns många olika varianter där ute – kärt barn har många namn. En sovorm som ordet säger borde egentligen vara en orm. Alla andra såsom hund, krokodil eller enhörning är sovdjur.

Perfekt för amning – använd som stöd

En sovdjur går alldeles utmärkt att även använda som en amningskudde eller som stöd under amningen. Enligt vår erfarenhet kan ett sovdjur komma till användning redan under graviditeten. Den ger ett bra stöd till gravida som upplever att det är svårt att sova. Placera den till exempel mellan benen och upp mot magen.

Flätad sovorm

En flätad sovorm är ett sovdjur som blivit otroligt populärt under senaste tiden och används väldigt flitigt i det Skandinaviska hemmet. Hos oss hittar du rimliga priser på en flätad sovorm. Olika färger såsom vit, gul, grå, mint och rosa är representerade. De flätade sovormarna finns tillgängliga i olika storlekar och även som tvådelad eller tredelad fläta. De tredelade är något dyrare, men samtidigt högre. Båda fyller funktionen för en spjälsäng.

Välj mellan olika mönster och färger

En sovorm kan vara enfärgad eller mönstrad och färgglad. De kan även vara utformade som en hund, drake, enhörning eller krokodil. Hos oss hittar du lekfull design men även stilrena och klassiska sovdjur. Varje hem är olika och vi vill ge dig möjligheten att hitta ett sovdjur som passar till just ditt hem och barnrums-inredningen.

Mått och material

Det finns mycket att välja mellan då användningsområdena är många. Vill du placera en sängorm i en barnsäng eller hussäng, då rekommenderar vi att du väljer en större sovorm. Till exempel 3 m. De vanligaste storlekarna är mellan 1,8 – 3 m. När det kommer till material så rekommenderar vi bomull. Även velour finns tillgängligt, dock upplever vi att just bomull är ett  barnvänligare tyg som andas bättre än velour eller minky. 

Sovorm från kända märken – NG Baby, Kikadu, Jox

Det är fördelaktigt att välja sin sovorm från kända märken. Detta för att de erbjuder hållbar kvalité, har en snygg design men framför allt för att de vet vad de sysslar med och är trygga att använda. NG baby tillverkar till exempel klassiska, stilrena och urläckra sovdjur. Kikadu och Jox bjuder däremot på lekfull design som fångar blicken och älskas av barn.

Funkar även som en leksak

Sovdjuren är verkligen älskade av både vuxna och barn i olika åldrar. Till bebisar fungerar de som trygghet i vardagen och till äldre barn som en leksak eller snygg inredningsdetalj i barnrummet. Dessutom fyller den en viktig funktion i barnsängen. Den skyddar mot att barnets ben eller armar kommer utanför spjälorna.

Tål maskintvätt

Alla sovdjur som du hittar hos oss på Onlyhandmade tål maskintvätt. Det är väldigt fördelaktigt att kunna tvätta i maskinen då olyckor händer, vill man eller ej. Dock är det viktigt att du läser vad som gäller för specifika produkter. Vissa kan du tvätta vid 30 grander och andra tål betydligt mer. Torktumla däremot inte, låt den torka hängandes istället. Vi representerar endast butiker med trygga betalningar där du tryggt och säkert kan bekräfta ditt köp med BankID.

DIY

DIY sovorm är inte så svårt om du har lite talang och tillgång till en symaskin. Vi rekommenderar att du använder bomull som tyg. Kommer du sy till ett barn är det mycket fördelaktigt om tyget är Oeko tex certifierat. Det vill säga fritt från gifter och kemikalier. Som fyllning kan du använda till exempel vadd.

sovrom

 

Vanliga frågor

Är babynest och sovorm samma sak?
En sovorm och babynest är inte samma sak, en babynest har även en bottendel. Dock erbjuder båda trygghet och ombonad känsla. En sovorm kan du använda från spädbarnsålder upp till tonåren. Den funkar utmärkt även som stöd under amningen.
Vad är skillnaden mellan sovorm eller sovdjur?
Per definition är sovorm utformad som en orm, lång och oftast även med en vänlig orm ansikte och tunga. En sovdjur däremot kan vara en hund, enhörning, katt, elefant mm.
Vanligaste storlekar på en sovorm?
Det varierar en del, men de vanligaste hamnar mellan 1,4 till 3 m.
Hur tvättar jag en sovorm?
Alla sovormar du hittar hos oss tål maskintvätt, torktumla ej. Se tvättråd under varje produkt.
Får jag använda sovdjur i vagnen?
Ja det går alldeles utmärkt
Kan man göra en flätad sovorm själv - DIY?
En flätad sovorm kan vara lite svårare att få till, men allting går. Du behöver tillgång till en symaskin. När det kommer till tyget som välj gärna en som är lite mer stretchigt. Innehåller till exempel viskos eller googla på jersey tyg.