Pedagogiska leksaker 3 år

När ditt barn är tre år finns det oändligt mycket som utvecklas i den lilla kroppen. Något som framförallt märks är hur talför ditt barn börjar bli. Barnens språkutveckling får verkligen en skjuts i treårsåldern och det gäller det att utnyttja! När det kommer till pedagogiska leksaker 3 år rekommenderar vi att du ger ditt barn pedagogiska leksaker att leka med som främjar deras tal. Det ska vara fantasifulla leksaker med många möjligheter. Små treåringar kan ofta sitta och prata för sig själva när de leker. De samtalar med gosedjur och med bilar. Varför inte köpa hem böcker som din treåring kan bläddra i själv och tillsammans med dig när ni läser sagor tillsammans.

Pedagogiska leksaker 3 år som bidrar till aktiva lekar

En treåring har också mycket myror i benen och ett stort överskott av energi. Köp därför leksaker som de aktivt kan leka med. Bollar som de kan spela med, bilar som de kan köra runt med och klossar utvecklar deras grovmotorik. Om de får springa, klättra och hoppa kommer de även att utveckla sin koordination, något som blir allt viktigare ju äldre och längre de blir.

En treåring behöver dock inte bara springa runt och leka. Det är även nu de ska fortsätta att utveckla sin finmotorik. Detta gör de enklast med hjälp av pedagogiska leksaker. Byggklossar, tågbana och flexikuber är populära leksaker för att öva på barnens finmotorik i den här åldern. Även pussel är fortsatt en bra pedagogisk leksak.

Med modellera får de öva på sin kreativa förmåga och dessutom får de upptäcka förnimmelsen och känslan av lera på händerna. Med modellera kan de bygga och skapa utefter sin egna fantasi, något som är viktigt för en treårings hjärna när den utvecklas. I treårsåldern kan du även introducera pedagogiska leksaker där barnen får öva på siffror och bokstäver. Nu kan de nämligen verkligen snappa upp sånt!