Pedagogiska leksaker 2 år

Pedagogiska leksaker 2 år

När det kommer till pedagogiska leksaker 2 år då är det känsel, hörsel och känslor som din tvååring kan utveckla genom att leka med pedagogiska leksaker. Lärande lek för tvååringar är högst aktuellt och detta kan du enkelt främja genom att ge ditt barn rätt typ av leksaker. Med en tvååring hemma är det oftast full fart från väckning till läggdags. Små barn i tvåårsåldern är riktigt aktiva och det är nu de verkligen börjar utveckla sin sociala förmåga. De vill inte bara leka med leksaker utan även samtala med vänner och familj. De tycker om att observera, härma och leka för fullt. Ge därför ditt barn chansen att leka med såväl aktiva leksaker som mer stillasittande pedagogiska leksaker. Våra allra bästa tips är att investera i en hjälpa till pall – på det sättet kan din tvååring vara med, känna sig engagerad men även hjälpa till.

Aktiva och lugna lekar med pedagogiska leksaker 2 år

För de lugnare stunderna i hemmet kan din tvååring verkligen ha nytta av pedagogiska leksaker. Då kombineras stunderna för nedvarvning med aktivt lärande genom lek. Testa att köpa hem träpussel med stora bitar, gärna med roliga, färgglada figurer på. En plock låda i trä med olika former är den perfekta leksaken för ditt barn att öva sin finmotorik med. Även staplings leksaker är utvecklande pedagogiska leksaker för tvååringar.

Om du vill ha en lugn stund tillsammans med ditt barn kan ni läsa sagor tillsammans. Då får din tvååring öva på att sitt still, lyssna och fundera på vad som händer i sagans värld. Ett perfekt tillfälle att utveckla både känslor och språk alltså.

För att öva på ditt barns grovmotorik kan det vara bra med stora klossar och balansleksaker såsom trägunga. För finmotorik kan du köpa hem kritor eller målarfärg. En målarstund är något som de flesta småbarn finner riktigt roligt och framförallt är det utvecklande för finmotoriken och kreativiteten. Ge din tvååring leksaker som främjar dess upptäckt av färger, mönster, former och olika förnimmelser såsom känsel och ljud.