Pedagogiska leksaker 1 år

Pedagogiska leksaker 1 år – här hittar du tips och inspiration om leksaker som engagerar och utvecklar ditt barn. När dina barn är ett år lägger du verkligen grunden för deras lärande lek och utveckling, därför är det viktigt att du investerar i pedagogiska leksaker för din ettåring. Nu är det dags att köpa hem pedagogiska leksaker som verkligen främjar deras olika förmågor. De små barnens fantasi ska väckas och de ska börja öva på sin motorik. Med en liten ettåring i hemmet blir det inte många stillasittande stunder, istället vill de gärna krypa omkring och upptäcka världen mest hela tiden. Införskaffa därför leksaker som uppmuntrar till just detta, gärna sådana som hjälper deras rörlighet och motorik på traven. Till exempel färgglada och miljövänliga byggklossar för baby och barn och andra leksaker som är montessoriinspirerade.

Utvecklande leksaker med glada färger

Ettåringar tycker ofta om stora leksaker i färgglada färger. De tycker om klossar de kan stapla både på höjden och på bredden eller varför inte lägga i en lång rad. Dessutom tycker dessa små livfulla barn om leksaker som låter. Varför inte köpa hem något instrument som ger ljud ifrån sig, kanske ett låtande piano. Träpussel med stora bitar är utmärkt för att träna barnens motorik och handrörelser. Denna pedagogiska leksak tränar dessutom deras intellektuella förmåga medan de funderar på vart varje bit ska placeras.

Utveckla motorik med pedagogiska leksaker 1 år

Det är inte bara barnens motorik som ska övas i den här åldern utan även deras finmotorik. Leksaker som de kan bygga och plocka med är därför alltid ett bra val. Dragleksaker som barnet kan dra runt på golvet och bilar är bra. Då får de öva att både dra och gå eller krypa framåt på en och samma gång. Magnetiska leksaker brukar också vara riktigt uppskattade leksaker som små ettåringar kan sitta sysselsatta med under en lång tid.

Sist men inte minst, låtsaslekar med små dockor och gosedjur är också vanligt bland ettåringar. Med dessa pedagogiska leksaker får deras empatiska och omhändertagande förmåga en chans att utvecklas.

För vidare läsning rekommenderar vi:

Den ultimata guiden för världens bästa leksaker 1 år