Markera viktig info med överstrykningspennan

överstrykningspennan
Onlyhandmade

Den transparenta tuschpennan hjälper dig att lyfta fram viktiga ord och meningar. Överstrykningspennan är en av flera fantastiska pennor som vi har användning för genom hela livet. Din bästa vän när du behöver markera text, planera, färglägga i din dagbok, eller skriva i neon. 

Pennans användningsområde är mycket brett och passar utmärkt i skolan, på kontoret eller i hemmet. Att använda överstrykningspennor när du läser text är ett effektivt sätt att markera viktig information. Passa på och hitta olika överstrykningspennor här. Överstrykningspennor ger dessutom en tydlig signal till hjärnan om vilken information som ska prioriteras. Så när du repeterar informationen från texten är det mycket lättare för hjärnan att plocka ut de viktigaste punkterna.

Att tänka på vid användning

Det finns dock en del saker man ska tänka på när man använder överstrykningspennor. För det första är det viktigt att du inte överdriver det med markeringarna. Om du markerar för mycket information kommer det snabbt bli svårt att orientera sig i texten och du kommer inte att få någon effekt av markeringarna. 

För det andra ska du tänka på vilken färg på överstrykningspennor du använder. Det är en bra idé att välja en ljus och väldigt kontrastrik färg, så att du lättare ser vilka delar av texten du har markerat. Så använd överstrykningspennor när du vill markera viktig information i texten, men tänk på att inte göra det för ofta och välj en bra färg på pennorna. Då kommer du att få maximal effekt av markeringarna!

Olika typer av pennor på marknaden

Det finns många olika typer av överstrykningspennor på marknaden och det kan vara svårt att veta vilken man ska välja. Men vi på Onlyhandmade.se vill lyfta några saker du kan tänka på som gör det lättare att välja. För det första är det viktigt att du tittar på storleken på pennan. Det är en bra idé att välja en penna som har en liten topp, så att du inte markerar för mycket yta. 

För det andra är det viktigt att välja en penna med en bra bläck, så att den lättare torkar och inte smutsar ner texten. Och för det tredje är det en bra idé att välja en penna med olika färger, så att du kan använda olika färger för olika ämnen. Då blir det lättare att hålla reda på vad du har markerat och för vilket ämne.

Om du är ivrig med pennan och tenderar att ångra dig i efterhand kanske du ska investera i en överstrykningspenna med raderbart bläck. Du läste rätt, det finns alltså överstrykningspennor som är suddbara! Special Bläcket inuti pennan försvinner vid värme, vilket gör att friktionen som uppstår när du gnider suddet mot pappret, får bläcket att försvinna. Med en sådan penna finns det plats för misstag.

överstrykningspennan