Industriell inredning – 2023

Industriell inredning
Onlyhandmade

Industriell inredning har blivit alltmer populärt under de senaste åren. Denna stil är känd för sin råa, robusta och ofta minimalistiska estetik som hämtar inspiration från fabriker och industriella utrymmen. Ett av de mest kännetecknande draget hos industriell inredning är användningen av råa och obehandlade material som betong, tegel, metall och trä. Ofta visas dessa material upp på ett sätt som visar upp deras naturliga skönhet och råhet. Till exempel genom att lämna råa betongväggar synliga eller genom att använda obehandlat trä till möbler.

Industriell inredning tenderar att använda en palett av neutrala färger som grått, svart, brunt och vitt, vilket bidrar till att skapa en avskalad och minimalistisk känsla. Möbler och accessoarer kan vara enkla och geometriska i formen, och ofta är de tillverkade av metall eller trä. En annan viktig aspekt av industriell inredning är att visa upp de funktionella elementen i ett utrymme. Det kan innebära att lämna ventilationsrör, rör och ledningar synliga eller att använda industriella belysningsarmaturer som hänger från taket.

Trots sin råa och industriella estetik kan denna inredningsstil vara både bekväm och välkomnande. Genom att använda mjuka textilier som kuddar och mattor kan man skapa en mer avslappnad känsla, medan gröna växter kan bidra till att mjuka upp de hårda linjerna i ett industriellt utrymme. Industriell inredning passar särskilt bra för moderna lägenheter eller för stora loft-liknande utrymmen. Men det är också möjligt att använda industriella element som en del av en mer eklektisk eller traditionell inredningsstil.

Sammanfattningsvis är industriell inredning en spännande och trendig stil som kan skapa en unik och modern känsla i ett hem eller en arbetsmiljö. Genom att använda råa och obehandlade material och visa upp funktionella element kan man skapa en stil som är både tuff och inbjudande på samma gång.

Industriell inredning i köket

Industriell inredning i köket har blivit allt mer vanlig. Den råa och robusta stilen passar perfekt för ett kök där funktionalitet och hållbarhet är viktigt. Här är några element som kännetecknar industriell inredning i köket:

  1. Råa material: Industriell inredning i köket innebär användning av råa material som betong, tegel och metall. Detta kan du uppnå genom att lämna delar av kökets väggar eller tak oskyddade eller genom att använda dessa material för arbetsytor, hyllor eller golv. Obehandlat trä är också ett populärt val i köket.
  2. Öppen planlösning: Industriell inredning kännetecknas av öppna planlösningar och stora utrymmen, vilket innebär att köket ofta är integrerat med matsalen eller vardagsrummet. Detta gör att köket känns mer inbjudande och är perfekt för sociala tillställningar.
  3. Funktionella möbler: Industriell inredning handlar om att visa upp funktionella element i ett utrymme. Detta innebär att möbler som används i köket ofta är enkla och geometriska i formen. Industriella barstolar eller köksstolar i metall eller trä är populära val.
  4. Belysning: Industriella belysningsarmaturer är ett viktigt element i industriell inredning. De är ofta tillverkade av metall och har en rå och robust estetik. Att använda flera belysningsarmaturer i köket kan skapa en dramatisk effekt och hjälpa till att framhäva andra industriella element i rummet.
  5. Accentfärger: Även om industriell inredning oftast använder en palett av neutrala färger, är det vanligt att använda accentfärger för att skapa kontraster och visuellt intresse. Till exempel kan en grön växt i en kruka eller röda kryddburkar på hyllan skapa en trevlig kontrast mot den industriella bakgrunden.

Sammanfattningsvis är industriell inredning i köket en spännande och funktionell stil som lägger tonvikt på råa material, funktionella möbler och öppen planlösning. Med rätt val av möbler, material och belysning kan du skapa en unik och modern industriell stil i ditt kök.

industriell inredning - kök

 

Är industriell inredning billig eller dyrt?

Industriell inredning kan vara både billig och dyr, beroende på vilka material och möbler som du väljer att använda. Ett av de kännetecknande dragen hos industriell inredning är användningen av råa och obehandlade material. Såsom betong, tegel och metall, vilket kan vara relativt billigt att köpa och installera. Till exempel kan en enkel industriell belysningsarmatur tillverkad av metall vara relativt prisvärd. Medan en specialdesignad belysningsarmatur kan vara mycket dyrare. Möbler kan också variera i pris beroende på vilket material som används och om de är specialdesignade eller inte. Det är dock viktigt att notera att industriell inredning ofta innebär att visa upp funktionella element i ett utrymme. Vilket kan minska behovet av att köpa dyra dekorativa föremål. Istället kan du fokusera på att använda praktiska och funktionella möbler och tillbehör.

Sammanfattningsvis kan det vara billigare att skapa en industriell inredning än en mer traditionell eller lyxig inredningsstil. Men såklart beror det på vilka material och möbler som du väljer att använda.