Konsten att fånga babys uppmärksamhet vid matning

 

Amning eller flaksmatning – ett mycket kärt och omdiskuterat ämne för nya och blivande mammor. För mig personligen var amningen någonting jag tog för givet som i efterhand visade sig bli någonting helt annat. Jag inhandlade amningskudde, amnings bh-ar, amningskläder, filtar, dubbel bröstpump och allt tillbehör ni bara kan tänka er.  Jag hade läst på om tips och trix, preppat mig mentalt och kände mig ”good to go”. Men så blev inte fallet – amningen visade sig vara en stor utmaning för mig. Efter jag hade kämpat flera veckor, gav jag upp. Det fick bli mjölkersättning istället – mitt hjärta blödde.

Ju mer tiden gick desto mer började jag lägga märke till att andra mammor i min omgivning som ammade kämpade precis lika mycket som jag för att hålla barnet fokuserad under matstunden. På något sätt kändes det som lättnad måste jag erkänna, då rädslan att mina barn lättare tappade fokus på grund av att jag flaskmatade fanns där.  Jag vågar påstå att då småbarn brukar vara nyfikna på sin omgivning kan matningsprocessen upplevas krånglig vid både amning och flaskmatning. Eller så drar barnet i håret eller kläderna och sysslar och pysslar med allt som känns spännande under matningen.

Så just därför kommer vi på Only Handmade släppa en helt ny kollektion med matningshalsband – kan också kallas för amningshalsband eller amningssmycken, 100% handtillverkade och helt gift- och kemikaliefria. Vi använder oss av trä-delar som är tillverkade av äppelträ, obehandlat trä samt tigermönstrade träpärlor – perfekt för små händer att pyssla med. Virkade kulor som tillhör amningsarmbandet i den nya kollektionen är virkade per hand med barnvänligt garn.  Så stay tuned och njut av den underbara sommarvärmen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *