Första inlägg – Så växte idén fram

 

Idén till att starta Only Handmade onlinebutik växte fram i samband med att mina tvillingtjejer föddes i juni 2017. Det var sommar – varmt, härligt, ljust och fullt med kärlek, så mycket kärlek att ord inte räcker till. Vår familj bestod nu av tvillingtjejerna Nicole & Bianca, hunden Smulan, pappa K och jag mamma Maria.

Vi blev överrösta med kärlek, stöd, hjälp och sååå många gåvor. Mormor, farmor och även våra vänner som hade stickat, virkat och sytt i väntan på tjejerna. Åh så vackert! Ärligt talat visste jag inte ens att våra vänner kunde varken sticka eller virka, men det kan de! Wow! Det blev babyfiltar, mössor, koftor, strumpor, leksaker, lapptäcken mm. Jag har alltid uppskattat handtillverkning och det unika med dessa produkter men ändå klädde jag mina barn för det mesta i massproducerade kläder. Tanken slog mig aldrig att mina barn också skulle uppskatta handgjorda kläder och leksaker. Augusti närmade sig med stormsteg och kvällarna blev kyligare. Det började bli dags att plocka fram koftor, sockor, mössor. Tjejernas små händer gled smidigt genom mormors stickade koftor och de stormtrivdes på en gång. På fötterna hade tjejerna handstickade strumpor, och i vagnen farmors handstickad filt. Utomhus var det lite kyligt under dessa sommarkvällar men jag märkte att tjejerna har det varmt och gosigt i koftorna, strumporna och babyfiltarna. När jag höll mina barn kände jag stoltheten, stoltheten av att få ha tagit del av mormors stickade kofta, över farmors stickade babyfiltar och vännen Ursulas stickade strumpor –  det var som en kärleksvåg. Jag minns särskilt en kväll då jag tryckte Nicoles mjuka och varma kind mot min och kände mig så berörd och lycklig. Det mesta av det massproducerade stannade i skåpet den hösten. In flyttade handgjorda kläder och leksaker, som bär med sig en speciell känsla – en känsla och vetskap om att någon faktiskt har suttit och tillverkat den här produkten just för mina barn, till er Nicole och Bianca.

Medans tiden gick växte en stark önskan om att förmedla denna fina känslan även till andra, tänkt och gjort – här är Only Handmade och våra fantastiska produkterna hittar ni på www.onlyhandmade.se

.Alla våra produkter är 100% handgjorda, barnvänliga och säkra.

Maria, grundare av Only Handmade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *